Wat is er met Joepie?

Zorgen over de gezondheid van Joepie. Opeens kan alles veranderen.

15 april 2020.

Er is iets mis met Joepie. Ik ben erg bezorgd. Het begon ermee dat mij opviel dat Joepie anders loopt dan normaal. Er is iets met een achterpoot (ergens wat meer bij de heup). Verder maakte ze gelukkig wel een goede indruk. Ze genoot van haar paasbrunch. 

Vanmiddag heeft ze nog wel gegeten. Daarna wandelde ze langs de sloot. Vanavond was een drama.  Ze heeft pijn in haar bekje denk ik. Eerst kwam ze een stukje ham halen, dat lust ze graag. Opeens deed ze heel raar. ‘Alsof ze door een wesp gestoken werd.’ Ze verstopte zich onder een heg. Na vaak roepen kwam Joepie tot 3 keer toe naar het bordje toe. Mijn moeder haalde speciaal thuis een verwenkuipje op, maar dat pakte Titus af. Joepie probeerde een likje en deinsde terug. Ze bromde en zat met haar pootje bij haar bekje. Ze liep dus wat mank en nu had ze ook nog haar kopje scheef. Heel sneu. Want Titus viel haar ook weer lastig.

 Het is erg spannend of ze morgen ochtend wel wat komt eten. Ik moet er niet aan denken dat het mis gaat. Dan moet ze gevangen worden en Joepie is een verwilderde poes! Als ze iets wil eten, wat dan ook, kan ik haar misschien pijnstiller geven. Ik voel mij nu zo machteloos. Ze komt ook heel makkelijk op plaatsen waar ik niet bij kan komen. 

Zo kan het ook. Samen eten met Titus.

16 april 2019.

Ik ben zo blij. Er is een wondertje gebeurd. Joepie kwam goed naar mij, ik kreeg kopjes en ze heeft gegeten!! ‘

Mijn blijde bericht.

’s Ochtends, op een vroeger tijdstip dan normaal, ben ik gaan kijken hoe het met Joepie ging. Ik hoefde niet lang te zoeken. Daar was ze dan, compleet met viezigheid in haar vacht. Joepie liep met mij mee en wilde aangehaald worden, wat ik graag deed. Op haar vertrouwde panda handdoek zette ik alles neer, en Joepie begon te eten. Het extraatje, vocht van een blikje tonijn, vond ze maar niets. Maar het Sheba kuipje en de Gourmet mousse gingen goed naar binnen. Ik zag het toch echt als gebedsverhoring, want het enige wat ik voor haar kon doen, was bidden. En God zorgt voor mensen en beesten.

In de middag ging ik wat later als anders, normaal gesproken heeft ze dan pas haar eerste voedermoment. (En ’s avonds dan wat later op de avond, rond de schemering.) Toen had ze overlast van opdringerige krolse kater Titus. Ze kwam wel, maar had geen rust om te eten of drinken. Duidelijk liet Joepie aan Titus merken niet van hem gediend te zijn, maar hij wist niet van ophouden. Wat ook niet lukte, was Titus wat te laten eten. Hij kan het ook bij zijn andere adressen of eigen baas gaan halen. Vroeg in de avond was Joepie heel vrolijk en wilde volop door Aline – mijn zus(je)- geaaid worden. Helaas besloot Joepie op een wat onrustige plek te willen eten. Daar moest zij heel alert zijn op alles om haar heen. Ze at ook, maar stopte wel weer opeens. Bij het weglopen zag ik dat haar houding en manier van lopen nog wel afwijkend was.

Joepie eet weer!

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

Eén opmerking over 'Wat is er met Joepie?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: