Ik mis: de orang-oetans.

In de collage hierboven zijn ze te zien. De orang-oetans die ik het allermeest mis. Ze wonen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Kleine Minggu, op 10 maart werd zij 1 jaar. Ik had plannen om haar verjaardag te vieren door een cadeautje voor haar en haar moeder Tjintah mee te nemen. Maar de dekbedovertrekken liggen nog steeds te wachten. Vriendje Sabbar, op 11 mei hoopt hij alweer 4 te worden. Hoe lang zal het nog duren voor ik hem weer kan bezoeken? En lekker met hem kan ‘spelen’?

Orang-oetan Tjintah en dochtertje Minggu.

Natuurlijk hebben Minggu en Sabbar ook familie, hen weerzien zal net zo goed heel fijn zijn. Sabbar leeft samen met zijn grote zus Daya (27/5/2012) en moeder Jewel. Minggu is altijd met haar moeder Tjintah. Tot slot zitten in Ouwehands ook nog Bako (de vader van alle ‘kinderen’), Jingga (de 12 jarige broer van Daya & Sabbar) en Anak (deze dame woont al vanaf haar geboorte in 1976 in Ouwehands).

In dit verband moet ik aan nog meer orang-oetans denken. Aan die van Apenheul, waar we op 30 oktober 2019 voor het laatst waren. Hopelijk kunnen we hen later ook weer gaan bezoeken. Ik heb wat foto’s opgezocht, te zien in de diapresentatie hier onder. Naast de kleine Indah (19/10/2017), haar moeder Samboja en oma Sandy, Baju (2/12/2015) met zijn broer Kawan (22/2/2010) en moeder Wattana, zijn er 2 mannen met indrukwekkende wangplaten. Dat zijn Kevin en Amos.

Maar ook aan de orang-oetan familie van de dierentuin van Krefeld. De volwassen man Bunjo was de zoon van Tjintah en zijn dochter Suria (5/12/2016) haar kleindochter; maar zij leven niet meer. Samen met Suria’s moeder Lea, halfzus Sungai en halfbroer Changi kwamen ze om. In de Oudjaarsnacht ontstond er in het Apenhuis waar zij zaten een allesverwoestende brand. Hen kunnen we nooit meer terug zien.

Orang-oetans Krefeld, in herinnering.

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

3 gedachten over “Ik mis: de orang-oetans.

 1. Hoi Jenny,
  Wat een fantastische foto’s van al deze Orang Oetans. Ze zijn inderdaad zo leuk. En zeker wanneer ze kleintjes hebben.
  Succes met je nieuwe blog.
  En tevens wens ik je het allerbeste in deze vervelende tijd. Het is ook vervelend dat we niet naar de dierentuinen kunnen, maar wel begrijpelijk. We moeten dus geduld hebben.

  Groetjes, Marco

  Like

 2. Een mooi blog met alle fotografie van de rakkers die er helaas niet meer zijn maar zo heb kij en wij ook de herinneringen nog door jou schrijven en delen. Ook bedankt voor je mooie reactie bij mijn woorden over de magnolia en ja je kan uit de natuur veel eten en heb voor jou ook deze link wat ik net heb gezet op de natuurwebsite:
  https://catherinetine.blogspot.com/2020/04/klein-hoefblad-een-bloem-die-op-een.html en dan zal je ook zien en lezen mocht je deze zelf hebben dat je er ook veel mee kan. Je kan ook voortaan met je url van deze website reageren want nu kwam ik in je blogaccount terecht en rechtstreeks naar deze website is wel mooier om er gelijk in te komen. en ook als andere bloggers eens op je naam zal drukken.Ik kom een andermaal eens terug want je staat ,et deze site op mijn leeslijst. En ontvang dan al je berichten als ik er heen gaat. Groetjes ,Tine

  Like

 3. Wat leuk dat je daar ook zit. Mooie blog heb je gemaakt zo. Welkom hier… Je mist het dierentuinen. Het kan wel voorstellen. Orang oetans is ook mooie apen om te zien. Vooral kleintjes zijn leuk om te kijken. Zijn ook erg speels. Succes met deze nieuwe blog. Groetjes J&F.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: