Riesje’s 6e verjaardag (24/4/2020).

Riesje in onze voortuin.

Het is een bijzondere poes en dat is het. Riesje, de kat die nooit kattenvoer eet. Waar ze dan wel van leeft? Van het vlees en de vleeswaren die wij eten, soms wat van de warme maaltijden (zoals bami, macaroni met gehakt en kip) en ook lust ze geitensmeerkaas. Vroeger at ze ook kattenmelk met brood of brinta, nu drinkt ze alleen af en toe nog kattenmelk. Water drinken zien we haar gelukkig wel doen. Helaas zijn Riesje’s nieren al wat aangetast, haar eetpatroon zal dat zeker niet beteren. Maar ja, ze moet toch ergens van leven. Soms spuugt ze alles uit en dan is het afwachten of Riesje weer wil gaan eten. Vorig jaar heeft ze een periode gehad dat ze helemaal niets meer wilde. Toen is ze onderzocht en kreeg medicijnen, maar die er in krijgen, dat was bijna onmogelijk. Gelukkig zijn de zorgen wel weer afgenomen, al blijft het altijd een zorgenpoes.

Riesje heeft 2 kanten. Ze is een hele lieve knuffelpoes, en komt graag gezellig en uitgebreid op schoot. Maar kan ook heel gemeen doen naar katten die ze niet mag. Dan valt er absoluut niet met haar te spotten. Soms heeft Riesje een hele speelse bui, maar dat kost haar wel heel veel energie. Voor haar verjaardag gaf ik een klein feestje, maar dat vond Riesje erg vreemd. Toch probeerde ze even later haar nieuwe handdoek al uit. Verder smulde Riesje van gehakt en kreeg zij een prachtige nieuwe mand. In haar lievelingskleur roze én haar bijnaam ‘prinses’ staat er ook nog op. Dezelfde avond lag ze er al heerlijk in.

Gefeliciteerd lieve prinses Riesje. En we hopen dat we nog lang van je mogen genieten en voor je mogen zorgen.

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

2 gedachten over “Riesje’s 6e verjaardag (24/4/2020).

  1. Gefeliciteerd met Riesje. Mooie naam. Eigenaardig dat ze geen kattenvoer eet. Kwam dat ze voeger anders eet. Wat naar dat ze zijn nieren aangetast. Het blijft zorgkindje. Wel mooie poes om te zien. Gelukkig vind ze knuffelen heerlijk. Mooie prinses katten mandje heeft ze gekregen. Ze ligt heerlijk erin. Leuke collage foto’s heb je van gemaakt. 🍰 🐱 Groetjes,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: