Gebed in Corona tijd.

Onze kerk is pas op 19 december 2019 in gebruik genomen. Het orgel (afkomstig uit de Petruskerk van Berlicum) zelfs nog later, omdat de restauratie nog niet was afgerond. Daar was ik bij, op 31 januari 2020. Het was wel een beetje een te drukke dienst voor mij, er waren erg veel mensen op de psalmzangavond afgekomen. Een groot deel van de dienst had ik zelf geïmproviseerde oordopjes (stukjes van een Tangle armbandje) in om het enorme geluid te dempen. Ook moest ik erg wennen aan de nieuwe kerk. Dezelfde naam, Sealthiël, maar verder was ik mijn oude vertrouwde plekje kwijt.

We konden enkele maanden naar de nieuwe kerk, ik zelf ga altijd op zondagavond en luister de ochtenddienst mee via de kerktelefoon. Toen kwam het coronavirus en de maatregelen. De eerste paar diensten was ik ziek thuis, daarna mochten we niet meer naar de kerk. Mijn moeder en zus Aline zijn nog een keertje naar de kerk geweest, toen het mocht in groepen. Maar daarna werd het aantal mensen teruggebracht naar de dominee, een ouderling, een diaken, de koster en een organist. En luisteren wij met ons allen thuis. Zelf vind ik dat best fijn, want dan kleur ik bijvoorbeeld tijdens de kerkdienst. Rond de tijd dat we normaal naar de kerk gaan, lopen Aline en ik er heen, en langs het gebouw en dan weer naar huis.

“Het zijn de goedertierenheden des HEEREN, dat wij niet vernield zijn, dat Zijn barmhartigheden geen einde hebben; Zij zijn allen morgen nieuw, Uw trouw is groot.”

Klaagliederen 3 vers 22 en 23. (Statenvertaling).

Buiten is de lucht blauw.
De zon schijnt, de vogels zingen.
Bomen zijn weer groen.
En, de natuur is zoals altijd.

Mijn leven is veranderd.
Wat ik graag deed, het kan nu niet.
Mijn gevoelens – sluit ik op.
Maar soms zijn er zorgen, teleurstelling en verdriet.

Ik kan nog zoveel wél.
Fijn naar buiten, zien, horen en voelen.
Mijn dagen zijn nog steeds druk.
Alles anders, toch niet helemaal.

Corona is een kroon.
Geen koningskroon, meer een doornenkroon.
Al die getallen – het zijn mensenlevens (geweest).
Zoveel pijn, benauwdheid, rouw en gemis.

Zou dít geen roepstem zijn?
Het leven is nooit zeker.
De Heere heeft álles in Zijn hand.
Hij droeg een doornenkroon.

Leed de grootste smarten.
Droeg ook dat zonde-loon.
Daarom kan God zielen redden.
Hij stond op en draagt de glorie-kroon!

Maar.. ik ben niet genoeg doordrongen.
Van de ernst, van deze tijd.
Ja erger, ik ben niet bereid.
Toch, Zijn trouw is groot.

Heere, wil mij leren.
Ook in deze corona-tijd.
Altijd te bidden om geloof.
Om hoop en om redding van de dood.

26/4/2020.

Klik op de afbeeldingen om ze wat groter te kunnen bekijken.

Sinds 4 maart (de dag voor dat ik ziekteverschijnselen kreeg) heb ik niet meer met het OV gereisd, wij hebben thuis geen auto. Maar met de fiets en te voet kan ik nog op genoeg plaatsen komen. Het initiatief #berenjacht vind ik erg leuk, ik heb een paar keer een kleine safari in eigen woonplaats gedaan. Wat zijn er veel verschillende teddyberen! Ook bij ons thuis zitten er een aantal voor het raam. Ze zijn eventjes te zien in de onderstaande video.

Klik op de afbeeldingen om ze wat groter te kunnen bekijken.

In principe had ik altijd al angst voor de toekomst. Nu is het allemaal nog meer onzeker. Heb ik het coronavirus gehad, dat weet ik niet, het leek er wel veel op. Maar mijn ouders die in de risicogroep vallen vanwege hun gezondheidsklachten, zouden dan niet ziek zijn geworden. Dat was wel mijn grote zorg. Gelukkig mogen we op dit moment allemaal klachtenvrij zijn. Ik mis mijn vrijwilligerswerk met de kindjes, mijn ontmoetingen met mijn vrienden en mijn dierentuinbezoeken. Toch gaat het nog vrij goed. Mijn begeleidster komt af en toe, wel moeten we dan goed opletten met de 1,5 meter afstand. Naar buiten gaan is heel belangrijk voor mij, dat kan elke dag en is een zegen!

Rest mij nog, iedereen veel sterkte te wensen in deze periode. Want wat kan er veel gebeuren in een mensenleven.

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

4 gedachten over “Gebed in Corona tijd.

 1. Wat heb jij kunnen mooie foto’s maken voor de hulp. Kerk staat momenteel stil. Mooie kerk. Prachtig dat elkaar kunnen steunen. Dit zie je heel goed op jou foto’s. Je was ook ziekjes gehad. Ov ga ik ook niet erin. Wij hebben ook geen auto. Ik vind corona vreselijk. Zo erg dat ik al zes weken binnen zit. Ik ben vreselijk bang. Maar ik ga proberen misschien vandaag even naar buiten te gaan. Moet niet gaan regenen. Even foto’s te maken. Dat is waar wat je zegt dat mensenlevens kosten. Ik zie in de kranten dat weer in Noord-Brabant heel veel mensen gingen winkelen. Toch belachelijk. Beseffen niet eens hoe het gevaarlijk zijn. Dom….Ik vermijd de mensen…Missen met elkaar doet pijn. Het is niet anders. Ik hoop dat ziektes gauw weg gaat.

  Ik wens de mensen en jij ook sterkte ermee. Groetjes J&F.

  Like

 2. Hoi Jenny,
  ik heb werkelijk flink moeten zoeken hoe ik hier kon reageren maar nu zag ik deze reactie van J&F en zag dat ik daaronder terecht kon.
  Je bent ook ziek geweest en ik snap het dat je eigenlijk graag wil weten of je het virus gehad hebt of niet. Het is een vreselijk virus en wat menigeen niet voor elkaar kreeg heeft dit virus in een paar weken wel voor elkaar gekregen. De hele wereld staat stil en er zijn heel veel slachtoffers gevallen.
  Gelukkig ben je weer opgeknapt en ja,. ik snap ook dat je je werk mist met de kinderen maar ook de bezoeken aan de dieren. Ik hoop en bod dat er heel gauw iets tegen dit virus gevonden wordt en tot die tijd meoten we echt heel voorzichtig zijn. Ik moet nog wel steeds te werk maar dat kan ook niet anders. Ik moet er zijn voor de mensen,

  Dank je wel voor je verhaal en blijf veilig.
  Heb vertrouwen Jenny 😉

  Lieve groet, Helma

  Like

 3. Wat een mooie woorden, Jenny. Die nemen we mee in deze moeilijke tijd.

  En die berenjacht is leuk hè! Hier op dorp ook vol aan de gang geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: