Ik mis: de ijsbeertjes!

Hierboven wat foto’s van vorig jaar, toen ik in Dierenrijk in Mierlo heb genoten van ijsbeer Frimas en haar tweeling Nivi en Elva. Zij werden geboren op 26/11/2018 en mochten voor het eerst naar buiten op 27/2/2019 (de Internationale IJsberen-dag). Zelf zag ik hen in levende lijve op 1 maart. En vervolgens weer op 6 en 27 maart, 26 april en 20 mei. Daarna nog op 19/8, 16/9 en tenslotte op 14/10. Het was allemaal mogelijk doordat een dierentuinvriendin mij wilde rijden van het station naar Dierenrijk. Anders is het park slecht bereikbaar met het OV.

De foto’s in deze collage zijn gemaakt in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Links boven en rechtsonder zijn het mannetje Wolodja (2011) en vrouwtje Freedom (2001) samen te zien. In die periode waren ze erg verliefd en zijn er paringen gezien. Vervolgens is Wolodja vertrokken naar Diergaarde Blijdorp. Freedom ging in november in winterrust en schonk het leven aan een tweeling op 27 november. Dat is ook de verjaardag van Wolodja. In de periode dat de kleintjes in het kraamhol lagen met hun moeder, waren alleen de ijsberen Huggies en Sura te zien. (Foto linksonder). Huggies is de moeder van Freedom, Sura een dochter.

In deze afspeellijst zijn alle filmpjes te zien die ik met webcambeelden heb gemaakt.

Natuurlijk keek ik van tevoren erg uit naar de dag dat de ijsbeertjes naar buiten zouden komen. Daar wilde ik bij zijn. Meestal was dat eind februari, maar deze keer duurde het langer. Eerst maakte ik mij zorgen, omdat ik ziek was en niet kon gaan, wat als ik het moment zou missen? Vervolgens moesten de dierentuinen sluiten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Op 18 maart 2020 was het dan zover, maar er mochten gene bezoekers bij zijn. Gelukkig was er iemand die mij liet weten dat de webcams van explore.org aan waren. Toen heb ik maar op die manier mee genoten.

Dit is Olinka, zij is 27 jaar en woont in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. En zoals ik al eerder schreef, ook Wolodja is daar naar toe. In de paartijd hebben ook zij elkaar gevonden. Als het lukt, zijn het wel wonderbeertjes, want Olinka is echt op leeftijd. Maar nu hoop ik er nog meer op, omdat we van de ijsbeertjes in Ouwehands Dierenpark zoveel hebben moeten missen. Binnenkort hoop ik hen wel in het echt te gaan bekijken, tot nu toe al wel regelmatig naar de webcams gekeken.

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

5 gedachten over “Ik mis: de ijsbeertjes!

  1. Het kan wel voorstellen dat je missen ijsberen. 1 juni gaat weer open. Dan beperkt. Het is ook heel leuke ijsberen om te zien. Vooral jonge ijsbeertjes. Zo schattig filmpje om te zien. Olinka wonen al heel lang. 27 jaar al. Best lange tijd. Mooie ijsbeer is het. Ziet allemaal goed uit. Gelukkig kan ik bij jou genieten. Fijn weekend.

    Like

  2. Hoi Jenny,
    ik kan het me wel voorstellen dat je ze dan mist. Als je zoals jij er zo mee begaan bent dan zie je er ook naar uit om ze weer te zien en al helemaal als er een nieuwe tweeling bij gekomen is. Gelukkig kon je er nu op een andere manier (via de webcam) ook naar kijken maar in levende lijve is toch iets anders. Hopelijk kan je er nu heel gauw naar toe.

    Groetjes, Helma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: