Eindelijk weer naar Artis, Beekse Bergen en Ouwehands Dierenpark!

Aziatisch olifantje Vinh, Artis, 15/5/2020.

Het waren 3 heerlijke dagen, met veel mooie momenten. Ik hoop binnenkort nog wel uitgebreider verslag te kunnen doen. Want de pret is al weer bijna voorbij, vanaf 1 juni worden de mondkapjes verplicht. Aangezien het mij niet lukt om die langer dan een paar minuten te dragen, kan ik niet meer met het OV. Gelukkig zijn er wel wat oplossingen om af en toe met een auto mee te mogen.

Zo mocht ik op 15 mei met iemand meerijden naar Artis en kon ik op kraambezoek bij het pasgeboren Aziatische olifantje. Wat een schatje is dat. Het bulletje werd geboren op 4 mei en ik had eigenlijk niet verwacht hem al zo snel te mogen zien. Ook het weerzien met de gorilla groep deed mij erg goed.

Op 19 mei ben ik zelf voor het eerst weer in de trein en de bus gestapt. Het waren allemaal wel spannende dagen, waarvan ik nogal moest bijkomen. Die dag ben ik in Beekse Bergen geweest en heb heerlijk genoten van gorilla ukkie Mies en de baby chimpanseetjes.

‘Vandaag was geweldig, “all the feels” om weer in een dierentuin te zijn.’

15 mei 2020.

En toen was het eindelijk zover, op 22 mei bezocht ik de ijsbeertweeling voor het eerst. Op 27 november 2019 werden zij geboren. Juist op de dag dat ik er was mochten alle ijsberen voor het eerst bij elkaar in het verblijf. Dat hield in dat oma Huggies en halfzus Sura ook kennis konden maken met de nieuwkomers. Het is allemaal heel goed verlopen en de interacties tussen de ijsberen waren mooi om te zien. Met orang-oetan Sabbar (net 4) had ik een heel mooi onderonsje. Hij was duidelijk blij dat ik er weer eens was. De herkenning was er meteen!

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

3 gedachten over “Eindelijk weer naar Artis, Beekse Bergen en Ouwehands Dierenpark!

 1. Wat leuk dat je drie dag weg bent geweest. Het was geslaagde dagen geweest in dierentuinen. Beeksebergen is zeker hele mooi filmpje om te zien. Leuk eens baby gorilla te zien. Zo schattig op filmpje. Leuk dat je ook naar Artis bent geweest.Leuk dat je voor eerst jonge olifant zag. Ov klopt vanaf 1 juni mondkapje dragen. Ik heb ze gekocht. Ik kreeg te benauwd van. Paniek kreeg ik. Ben al echt paar maanden niet eruit geweest. IJsbeer met jonge IJsbeer erg leuk om te zien. Fijne avond. Groetjes J&F. 🐘 🦍

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Jenny,
  Super leuk dat de dierentuinen weer open zijn. En wat fijn dat ook jij weer bent geweest. Dat is een goed teken!!
  Het voelt nog niet zo vrij om daar te lopen maar hopelijk komt dat snel.
  Je hebt er mooie beelden kunnen maken.

  Groetjes, Marco

  Like

 3. Hoi Jenny,
  gelukkig dat ze weer open zijn en ook dat je er weer naar toe kon πŸ˜€
  Die mondkapjes zijn ook niet fijn en helaas een noodzakelijk kwaad. Gelukkig geef je al aan dat je andere oplossingen kunt bedenken zodat je evengoed een bezoek aan de dierentuinen kunt brengen.
  Deze mooie serie foto’s zouden we niet willen missen πŸ™‚

  Groetjes, Helma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: