IJsbeertjes bewonderen!

Op de grote foto de hele familie: Huggies, Sura & Freedom en de tweeling.

Op 22 mei 2020 was het eindelijk zover, ik zag de kleine ijsbeertjes voor het eerst in het echt. Waar ik sinds hun geboorte naar uit had gekeken, maar wat door het coronavirus helemaal anders was. Jonge ijsbeertjes komen, met hun moeder, meestal voor het eerst naar buiten als ze 3 maanden zijn. Soms wat eerder, soms wat later. In het verleden heb ik diverse keren zulke ukkies gezien. Deze keer hebben we Freedom en haar tweeling alleen via filmpjes en webcambeelden kunnen volgen. Tot Ouwehands Dierenpark weer open was. Nog even moest ik geduld hebben, want reizen met trein en bus was eigenlijk niet de bedoeling. Maar de grote dag kwam!

Op Youtube zijn verder deel 2, deel 3, deel 4 & binnenkort deel 5 te bekijken.

Het was meteen ook de dag dat alle ijsberen bij elkaar mochten. Het moment van de eerste ontmoeting heb ik niet gezien, maar een introductie duurt langer. Daardoor heb ik toch wel flink wat mee gekregen van de kennismaking. IJsbeer Huggies is de oudste van het stel, 26 jaar inmiddels. Ze heeft al heel wat nazaten, tot in Canada toe. Freedom is haar eerste kind, zij is geboren op 6/12/2001. Op haar beurt heeft Freedom ook weer voor diverse nakomelingen gezorgd. Daar van leeft Sura (22/11/2014) nog in Rhenen. En nu mocht dus de nieuwe tweeling erbij. Zij waren op dat moment bijna een half jaar.

Ik dacht meteen de eerste keer dat ik het duo zag, dat het een jongen en een meisje was. Dat vermoeden bleek later juist. Ook al waren ze al wat groter, toch hadden ze nog een schattige uitstraling. En ze waren waarschijnlijk witter dan 18 maart, toen ze voor het eerst in het buitenverblijf kwamen. Nog een verschil: de ijsbeertjes waren inmiddels volleerde zwemmers en duikers. Ze waren wel wat onder de indruk van Huggies en Sura.

In de bovenstaande fotoserie is te zien dat de ijsbeertjes en moeder Freedom wat verkoeling gingen zoeken. Ook is er een foto bij waar Huggies en Sura op staan.

Een frisse duik!

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

4 gedachten over “IJsbeertjes bewonderen!

 1. Hoi Jenny,
  echt hele leuke foto’s.
  In die eerste foto staat ook een ooievaar en die lijkt wel mini zo tussen de ijsberen hahahahaha….
  Het filmpje is ook erg leuk maar ook de diashow van de foto’s.
  Echt heel mooi en leuk gedaan.
  Groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: