Bubbel is 10 jaar!

27 juli 2010 was een bijzondere dag. Er gebeurde iets wat tot op heden nog steeds een rol speelt in het leven van ons gezin. In onze schuur kreeg buurtpoes Mickie haar laatste nestje, 5 kittens in een hoge wasmand. En jawel, natuurlijk mocht er een katertje voor altijd bij ons blijven wonen. Hij kreeg de naam Bubbel, naar de kat uit het verpleeghuis van onze opa. Poesje Spook had eerst een ander huis gevonden, maar omdat het daar niet goed ging, kwam ze terug. En zo trok Mickie bij ons in met haar 2 overgebleven kittens. Ze hebben nog lang bij haar mogen drinken en sabbelen.

Al toen ik nog maar enkele dagen jong was, zeiden heel veel mensen: ‘Dat is een prachtig katje.’ Grijs (of blauw) schijnt bijzonder te zijn. Ik was samen met Sammy de dikste, en ik dronk het meest bij mama Mickie. Toen werd ik dus de aller-dikste! Dollen en stoeien vind ik helemaal geweldig.

Bubbeltje, ongeveer 5 weken oud.

Bubbel groeide op tot een prachtige kater. En hij werd vader van diverse nestjes kittens, bij ons maar ook elders. Tot hij in februari 2017 een ernstig ongeluk kreeg. Hij moest geopereerd worden en het herstel duurde maanden lang. Meteen is hij toen ook gecastreerd. En daar hebben we een heerlijke gezellige huiselijke kater voor terug gekregen. Helaas heeft hij later wel weer gezondheidsproblemen gehad, we hebben ons ernstige zorgen gemaakt. In december 2019 waren we bang dat we zowel Spook als Bubbel niet zolang meer bij ons zouden hebben. Die angst is wel waarheid geworden voor Spook, die we op Valentijnsdag 2020 moesten laten inslapen. Maar Bubbel heeft zijn tiende verjaardag mogen halen. Wat houden we allemaal veel van hem. Hij is lief, zijn ‘kroelaanvallen’ zijn de beste, met heel veel kopjes. De andere katten hebben soms ontzag voor hem. En als er onenigheid is, dan is Bubbel erbij. Als een ‘haremleider’, om te zien of hij er tussen moet komen. Hopelijk mogen we nog lang van hem genieten!

Bubbel, je bent onze lieve knapperd. Geniet nog maar veel van lekkers, zonneschijn en gezelligheid.

Jenny, augustus 2020.

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

3 gedachten over “Bubbel is 10 jaar!

  1. Ik vind het nog steeds een beetje moeilijk waar ik nu moet reageren Jenny maar ik denk dat het zo goed gaat.
    wat een leuke serie en verhaal plaats je hier van Bubbel en uiteraard ook nog gefeliciteerd etm zijn 10e verjaardag.
    Groetjes, Helma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: