Heropen de Nederlandse dierentuinen!

Onmiddellijke heropening van de dierentuinen! – Petitie24.nl Teken de petitie!

Voor de mensen, want die kunnen op een verantwoorde manier even ontspanning vinden in de dierenparken. De drukte wordt beter verdeeld, zodat bijvoorbeeld de natuurgebieden niet te vol worden. Door alle maatregelen die er zijn genomen, kunnen we ook veilig naar de dierentuin. Zo moet er een tijdslot gereserveerd worden, mogen er veel minder bezoekers naar binnen, zijn er voldoende mogelijkheden om de handen desinfecteren en is er soms eenrichtingsverkeer.

Voor de dieren. Want die zijn ambassadeur voor de soortgenoten in het wild, waar vaak ook geld naar natuurbescherming toe gaat, vanuit de dierentuinen. Ook zijn er dieren die de bezoekers missen, want die geven afleiding. De dieren moeten elke dag verzorgd worden, dus de kosten gaan gewoon door. En er zijn geen inkomsten. Inmiddels is er wel een noodsteunpakket en zijn er diverse initiatieven om te doneren. Maar het is niet genoeg. Alleen als er weer voldoende geld binnenkomt kan er aan vernieuwingen van dierenverblijven gewerkt worden. En zo dus verbeteringen voor de leefomstandigheden van de dieren in de zoo.

En voor mij.. Ik mis mijn hobby: dierentuinen bezoeken, maar het is meer dan een hobby. Het is goed voor mijn gezondheid, omdat ik dan in beweging ben. Ik vind afleiding in de dierentuin, als ik gestrest ben of somber. Het is genieten op allerlei manieren.

Elke keer als het weer tijd is voor een persconferentie over de corona maatregelen heb ik hoop. Hoop dat er deze keer gezegd wordt dat de dierentuinen weer open mogen. Dat is eigenlijk het enige waarop ik wacht. Ik probeer het in Gods handen te leggen, geduld te hebben. Dat is alleen moeilijk. En juist toen ik verdrietig en boos was, er voor had gebeden en weer wat rust kreeg, bleek de petitie toch online te zijn gegaan.

Heel vaak heb ik al tevergeefs op de nieuwswebsites gezocht naar informatie over versoepelingen. Maar hoe streng de lockdown ook, de besmettingen lopen toch op. Hoeveel zin heeft het eigenlijk om de dierentuinen dicht te houden? Een lockdown mét de dierenparken open lijkt mij heel wat beter vol te houden.

Jenny wil heropening van Diergaarde Blijdorp afdwingen met petitie | OPEN Rotterdam

Bezoekers Diergaarde Blijdorp vertellen waarom dierentuinen zo snel mogelijk weer open moeten – Rijnmond

Gepubliceerd door Jenny

Houdt van katten, dierentuinen bezoeken, fotograferen en filmen.

One thought on “Heropen de Nederlandse dierentuinen!

  1. Het was zeker mooie herinnering van deze mooie filmpjes.nooit te vergeten. Maar laat maar hopen dat weer eens open gooien. Gaat te lang duren. Dierentuin kunnen makkelijk zoveel mensen toe laten. Je mis het enorm. Ik vind voor jou heel erg. Daarom was je stil…. Je mocht wel dichtbij zien. Prachtig! Fijne dag verder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: